Skidresor till Val di Sole, Italien

Det finns alltid en backe ned för alla! Perfekt för familjens skidsemester!

Pistkarta (länk)

Alpresor med buss eller flyg till Italien

Val di Sole – Charmigt, soligt och familjevänligt!

I de västra delarna av Trentino-provinsen, mellan sjön Garda och Syd-Tirolen ligger Val di Sole omgivet av några av de mest kända bergsmassiven i hela regionen, Brenta-Dolomiterna (Unesco världsarv), Adamello Presanella-massiven och Ortler-Cevedale bergen.

 

Val di Sole är det mest heltäckande skidområdet i västra Trentino med skidorterna Madonna di Campiglio, Folgarida, Marilleva och Passo Tonale. Detta bildar ett paradis för den som älskar utförsåkning. Klicka här (länk) för att få fram pistkartan.

 

Om du tänkt hyra skidor i Italien för att åka dig igenom skidsystmet så finns två bra ställen. Den ena ligger i byn Male, Tryck här (länk) för priser. Den andra finns vid Daolasa stationen och har ett bra utbud. Klicka här för länk till priser och information.

 

I dom små byarna, som är rika på historia och tradition, väntar dig en varm, välkommande och vänlig atmosfär.

 

Val di Sole är perfekt för den som gillar varierande åkning. Köper man liftkortet SuperSkirama så får man tillgång till samtliga skidsystem i området. Totalt erbjuder skidsystemen 380 km pist. För att slippa långa liftköer så finns 150 liftar att tillgå, vilket innebär att man i stort sett alltid kan hitta sin favoritbacke i mängden. Backarna finns i många olika varianter och man tvingas aldrig ge sig ut i ”för branta” backar utan har möjlighet att anpassa åkningen efter sin egen nivå. Detta gör Val di Sole till en mycket bra ort för familjen.

 

Snösäkerheten i Val di Sole är stor och tack vare Passo Tonale i stort sett 100 procentig. I Passo Tonale finns nämligen tillgång till glaciär-åkning på 3069 meters höjd.
Två gånger under veckan anordnar ASR egen buss till Passo Tonale.

 

Skidåkarlivet i Val Di Sole är avslappnat. Apres-ski är inte jätte vanligt utan de flesta brukar avsluta dagen med att njuta i Solen på uteserveringarna vid kabinen ned till hotellbussarna.

 

När man dessutom är i Italien så finns det självklart rikligt med såväl lokala som internationella viner att prova, för den som gillar grappa så finns även detta i många variationer. Vi kommer under veckan att besöka en lokal specialbutik på viner, grappa och andra lokala delikatesser.

 

Byn Malé

I byn Malé finns samtliga av våra hotell i området. Byn ligger en bit längre ner i dalen men enbart cirka 8 minuters transport från kabinbanan DaoLasa som går raka vägen upp till de sammanbyggda systemen Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio samt Pinzolo. Fördelen med att bo i Malè är att man har en lite större by att röra sig i med bland annat små butiker, caféer, vinotek och restauranger. Här finns även två större livsmedelsbutiker (supermarket) med stort utbud. Bankomater finns inom gångavstånd.

 

Byn är mycket pitoresk och här har tiden många gånger stått still. Inte alla av invånarna pratar engelska, men det är många gånger charmen med att spendera tiden i denna by.

 

Malé är en väldigt lugn by och party/uteliv är inte alltid det enklaste att hitta. Vill man partaja lite mer på eftermiddag/kväll så får man ta sig till Madonna di Campiglio alternativt Marilleva. Dock så kan man i Malé finna sportbaren ”Pub West & Soda” där det visas fotbollsmatcher på storskärm och är riktigt bra stämning.

 

För mer info om Val Di Sole (på engelska) klicka här!

Hotellen

Hotel Sole

Val di Sole, Italien 7

På Hotel Sole bor man mycket bra. Rummen håller hög kvalité och har en SPA-avdelning. Hotellet är modernt med rejält tilltagna sällskapsutrymmen.

Gå till hotell

Hotel Henriette

Val di Sole, Italien 7

Hotell Henriette är beläget mitt i byn Malé. Det ligger mycket hjärta och själ bakom detta hotell med mysig atmosfär och mycket trevlig personal.

Gå till hotell

Hotel Liberty Malé

Val di Sole, Italien 7

Rummen på Hotel Liberty har klassisk inredning med heltäckningsmatta och eget badrum med hårtork. Det finns trådlöst internet, samt LCD-Tv.

Gå till hotell

TIDTABELL OCH AVGÅNGAR

Avreseort Avgångstid Ankomsttid
Borås Centralstationen (under centralbron) Avgångstid Fredagar kl.12:30 Ankomsttid Söndagar kl.16:00
Skara McDonald's Avgångstid Fredagar kl.12:00 Ankomsttid Söndagar kl.16:30
Vänersborg Lidl Avgångstid Fredagar kl.13:15 Ankomsttid Söndagar kl.16:15
Jönköping M2 Center (buss- och lastbilsparkeringen bakom Blomsterlandet) Avgångstid Fredagar kl.12:30 Ankomsttid Söndagar kl.16:00
Stenungsund Parkeringsplatsen vid Statoil/McDonald's Avgångstid Fredagar kl.12:30 Ankomsttid Söndagar kl.16:00
Kungälv Parkeringsplatsen vid McDonald's Avgångstid Fredagar kl.13:00 Ankomsttid Söndagar kl.15:30
Värnamo OKQ8 Bredasten Avgångstid Fredagar kl.13:30 Ankomsttid Söndagar kl.15:00
Göteborg St1 Kallebäck (bensinstation) Avgångstid Fredagar kl.13:30 Ankomsttid Söndagar kl.15:00
Ljungby Motell Ljungby Avgångstid Fredagar kl.14:15 Ankomsttid Söndagar kl.14:15
Varberg Statoil Nord Avgångstid Fredagar kl.14:30 Ankomsttid Söndagar kl.14:00
Falkenberg Laxbutiken Avgångstid Fredagar kl.15:00 Ankomsttid Söndagar kl.13:30
Halmstad Eurostop Avgångstid Fredagar kl.15:30 Ankomsttid Söndagar kl.13:00
Helsingborg Shell Ättekulla Avgångstid Fredagar kl.16:30 Ankomsttid Söndagar kl.12:00
Malmö Hyllie (Malmö Arena) Avgångstid Fredagar kl.17:30 Ankomsttid Söndagar kl.11:30

TIDTABELL OCH AVGÅNGAR

Avresa Ankomst Avgångstid Ankomsttid
Köpenhamn, Kastrup Flygbolag Lufthansa/Air Dolomiti Verona, Italien VRN (mellanlandning Frankfurt) Avgångstid 2018-02-17 12:45 Ankomsttid 2018-02-17 17:45
Verona, VRN Flygbolag Air Dolomiti/Lufthansa Köpenhamn Kastrup (mellanlandning München) Avgångstid 2018-02-24 16:45 Ankomsttid 2018-02-24 22:15
Göteborg, Landvetter Flygbolag SAS Milano, Italien MXP (mellanlandning Stockholm) Avgångstid 2018-03-10 07:45 Ankomsttid 2018-03-10 12:05
Milano, MXP Flygbolag SAS Göteborg, Sverige Landvetter (mellanlandning Stockholm) Avgångstid 2018-03-17 12:55 Ankomsttid 2018-03-17 19:45

Välj resesätt och boende

Vuxen - Huvudresenär

Vuxen - Medresenär 1

Vuxen - Medresenär 2

Vuxen - Medresenär 3

Vuxen - Medresenär 4

Vuxen - Medresenär 5

Vuxen - Medresenär 6

Vuxen - Medresenär 7

Vuxen - Medresenär 8

Vuxen - Medresenär 9

Barn 1 - Medresenär

Barn 2 - Medresenär

Barn 3 - Medresenär

Barn 4 - Medresenär

Barn 5 - Medresenär

Barn 6 - Medresenär

Barn 7 - Medresenär

Barn 8 - Medresenär

Barn 9 - Medresenär

Barn 10 - Medresenär

Sending